Cím: 8000 Székesfehérvár, Ojtozi köz 1/1. | Bejelentkezés: Kapcsolat | csodavarazsfejleszto@gmail.com

TSMT (Tervezett szenzomotoros tréning)

A TSMT egy olyan mozgásterápia, amely a pontos anamnézis, a tünetek és a vizsgálati eredmények alapján összeállított, személyre szabott terápiás feladatsor. 3 hónapos kortól egészen 12 éves korú eltérő/megkésett fejlődésű gyermekeknek ajánlott.

Speciálisan képzett szakember által felállított funkcionális diagnózis a legfontosabb, ezért terápiát egy komplex vizsgálat előzi meg (Longikid, ÁMV) és erre épül a több mint 1000 feladat közül kiválasztott, majd összeállított tornasor. A nagy-és finommozgások fejlesztése során, az idegrendszer ingerlésével az érési folyamatok beindítását segítjük elő. Az információ több csatornán keresztül megy be (látjuk, halljuk, mondjuk, csináljuk, térben érzékeljük), ezért az érzékelést és az észlelés érését is segíti. Továbbá fontos szerepet játszik a térbeli tájékozódás, szerialitás, koncentráló képesség és a dominancia fejlesztésében.

A terápia a szülők által otthon végzendő, így a családterápiás vonzata is kiemelendő. A család a terapeutával 4 hetente találkozik, amikor kontroll vagy új torna átírására kerül sor. A TSMT tornát olyan gyerekeknek ajánljuk, akik kevésbé vagy egyáltalán nem működnek együtt, viselkedés és figyelmi nehézségekkel küzdenek, súlyosabb mozgás-/értelem-/beszédbeli elmaradásban vannak, csoportéretlenek.

Pilaszanovich-Máté Szilvia

Gyógytornász, TSMT terapeuta

Itt tud kapcsolatba lépni a szakemberrel telefonon: +3620 / 572 5138

Itt tud kapcsolatba lépni a szakemberrel email-ben: csodavarazsfejleszto@gmail.com

Scroll to Top