Cím: 8000 Székesfehérvár, Ojtozi köz 1/1. | Bejelentkezés: Kapcsolat | csodavarazsfejleszto@gmail.com

Étkezési és etetési zavarok vizsgálata és terápiája

Az Evésterápia szükségességének megállapításához speciális vizsgálatra van szükség.

vizsgálat során a táplálkozással kapcsolatos problémák, nehézségek és azok hátterének, összefüggéseinek feltérképezése történik. Az evészavarok diagnosztikája összetett folyamat. Első alkalommal, egy szülőkonzultáció keretén belül a terapeuta egészen a fogantatástól a vizsgálat időpontjáig felveszi a gyermek és a szülő étkezési anamnézisét.

A második alkalommal a hozott videofelvétel alapján megfigyeli az étkezést, ivást, a teljes etetési helyzetet érzelmi, szenzoros, fiziológiás oldalról, majd ezen diagnosztikai kritériumok alapján állítja fel a speciális terápiás stratégiát.

A terápia során lehetőség nyílik az etetési-étkezési helyzetek megfelelő kialakítására, gyakorlására, különböző speciális technikák elsajátítására, speciális eszközök megismerésére. A terápia intenzitását, gyakoriságát a szülővel közösen kialakított stratégiák, célok, és azok megvalósulásának ideje, a család elvárásai, a gyermek kooperációja együtt határozzák meg. Az evésterápiás fejlesztések során a gyermekek játékos formában ismerkednek meg a különböző állagú ételekkel, az evés örömével. A terápia kiscsoportos formában is megvalósítható.

Barna Andrea

Konduktor

Itt tud kapcsolatba lépni a szakemberrel telefonon:  +3670 / 674-2270

Itt tud kapcsolatba lépni a szakemberrel email-ben: csodavarazsfejleszto@gmail.com

Scroll to Top